Träning igår 30/5

Japp, då har vi tränat för Pia igen.Det gick riktigt bra. Började med lite övningar från marken. Jag fick trava baklänges, det var ju en lite annorlunda övning =) sen fick jag gå på en volt för att känna om jag var liksidig. Det var jag INTE. Inte konstigt Udina är oliksidig. Sedan blev det uppvärmning till häst. Lite bakdelsvändningar och skänkelvikning. Hon har väldigt svårt åt vänster, men där får jag jobba med min egen kropp som sagt. Därefter blev det lite övningar i att länga och korta traven. Också här tycker Udina att det är lite jobbigt. Hon har väldigt svårt att öka när hon är samlad, så här får hon bli lite lång tills hon har fått styrka och fattar vad det handlar om. Sen var det dags för galopp....... Här har vi det riktigt kämpigt. Men nu har vi lagt upp en plan. Fatta galopp i fältsits och rid på bra i arbetsgalopp tills hon får lite bättre styrka. DÅ kan jag börja samla henne. Detta ska vi arbeta mycket med. Det blev ett bra pass med flera "vi gör så här istället". Bilder från träningen kommer senare.
Evelyn och Udina

Evelyn är stand in =)

Idag har jag varit hos kiropraktorn för lite knäckande och fixande med den sneda kroppen, vilket betyder ingen ridning. Då är det skönt med en stand in =) Evelyn red barbacka igenom LD och sedan lite bommar och galopp. Dom var jätte duktiga båda två. Udina frustade och var med på noterna. Konstigt nog verkar hon piggare och gladare nu när hon brunstar, brukar det inte vara tvärt om? Ja ja, nu får hon två dagars vila då vi ska till Skåne över helgen på lite familjemys =)

Brunstiga ston.......

Var ute på en härlig skogstur med Evelyn och Rosmarie idag. Det blev både härlig grusvägsgalopp offpist och asfaltslunk =)
På hemvägen gick vi förbi ett stall med två maffiga halvblod i en hage vid vägen. Ohh, vilka snyggingar tyckte Udina, som TYDLIGEN brunstar. Hon har ju knappt visat brunst innan, men nu visade hon för tre år framöver.... Pinsamma häst ;) Hon gick bredbent och små"kissade" hela vägen förbi. Sedan gnäggade hon typ resten av vägen hem. Tokiga lilla häst =) 
 Nästan hemma stötte vi på två älgar som busade/slogs.... Märklig ridtur......
 
Suddig bild från longering i går.

Hoppdebut =)

En liten film när jag och Udinar hoppar för andra gången =)
 

Träning =) =)

I dag var det träning för Pia. Undrade lite hur det skulle gå i värmen, men det gick riktigt riktigt bra. Bara jag har ordning på min sits flyter allt på så himla bra =)
och idag har vi hoppat en liten bana!!!!
Bara två hinder men det blev som en liten bana, och det var SÅ roligt. Udina hoppar nog på vad som helst, trotts en ryttare som kommer ur balans lite då och då ;)
Ja, det var en riktigt bra och rolig träning, och idag var det bjudning!
 
Nu går Fritte och Udina ute på nätterna, så då har jag äntligen lite sovmorgon. Tror dom tycker det är ganska skönt med. Nu är ju bästa tiden, hyggliga temperaturer och inga insekter =)
Smutsgris =)

Så glad =)

Det går så bra nu!
Jag och Evelyn är ute och rider rätt ofta nu, och det går så bra. Udina försöker inte ha ihjäl Blökk och är riktigt trevlig. Går fram överallt och, jaa är riktigt trevlig =)
Fritte är bättre också och har börjat äta sitt hö igen =)
 
Idag red vi ut och tog ett par galopper och det var riktigt roligt.
I morgon är det träning för Pia, tjoho!!
 
Förresten, jag har ju ridit två gånger i hoppsadeln nu, och även hoppat ett litet hinder.
Den känns helt ok att rida i, till och med lite smalare än dressyrsadeln, men den ligger inte riktigt still på henne. Får kolla om det går att fixa med lite omstoppning.
 
Från dagens tur =)
 
 
Lite bilder från tömkörningen härom dagen
 
 
 
 

Hästar = bekymmer

Lilla Fritte.....
I Fredags kväll när Evelyn tittade till Fritte, skummade det ur munnen på honom. Det såg faktiskt ut som han hade rabies. Jag tänkte direkt att det måste vara foderstrupsförstoppning, så jag satte mig och masserade hans hals.
Efter ett tag slutade det och jag gick en sväng med honom. Skönt det släppte tänkte jag. Morgonen därpå när jag gick ut för morgonfodring skummade det igen. Nu ringde jag vet för lite rådfrågning. Hon trodde också först foderstrupsförstoppning, men när vi pratat en stund känndes det ändå inte som det. Han var ju så lugn och inget kom från näsborrarna. Är han svullen?
Ja, lite svullen var han allt på sidan av mulen och läppen. Då är det nog ormbett sa vet. Fast han hade ju ingen feber och så svullet var det ju inte. Vi avvaktade helgen ut. Han åt ju iallafall sin lucerngröt, även om man såg att det var något problem med tuggandet.
I går, Måndags, ringde jag vet igen. Han skummade fortfarande till och från och åt inget hö. Kanske kan det sitta något i munnen?
På eftermiddagen kom vet och när vi tempade hade han fått feber. Hmmm, pga ålder och feber ville hon inte ge honom något lugnanda, så det blev till att ta på munstege och titta så gott det gick ända. Inte helt lätt då Fritte tyckte att nu får det minsann vara nog.
Inget fel hittades i munnen, men vi konstaterade att läpparna var svullna. Han fick smärtlindring med lite antibiotika och så tog vi en titt i Udinas mun medans Fritte fick vara ifred en stund.
Udina får ju lite vassa kanter så det var dags att raspa lite.
Vet kunde inte komma fram till vad det är för fel på Fritte, det är lite av ett mysterium.
Idag har han dock inte skummat något, och än har han inte fått tillbaka febern, så jag hoppas att det är på väg tillbaka.
 
Tycker jag haft nog med veterinär besök nu, och trodde jag skulle slippa det ett tag efter Sultans bortgång, men icke..... 
 

Söndag....

...igen.
i Fredags tog jag en långritt tillsammans med Evelyn, Rosmarie och Sari. Väldigt trevligt var det och Udina skötte sig exemplariskt, förutom en liten attack mot Tommy (en islandshäst).
Igår blev det lite ridning i paddocken tillsammans med Evelyn och blökk, och idag körde vi lite arbete i töm.

Energisk skogstur =)

Tog en liten tur ut idag på en glad energisk och frustande häst =)
Tror minsan havren gjort susen. Tog tre härliga snabba galopper och hon svarade fint, både framåt och tillbaka =)

Min hopphäst=)

Här är en film på dagens övningar:
Löshoppning!
Udina tyckte det var jätte roligt, och det var till och med svårt att få stopp på henne =)
 

Oj...

Vad dagarna går......
I Fredags var jag och Evelyn ute och red en runda jag inte ridit förut. Förutom en liten felridning på sådär 30 minuter, var det en fantastiskt härlig runda. Mysig väg, underbar omgivning och en fantastisk galoppsträcka. Vi njöt i fulla drag =)
 
Jag longerade en liten stund i Lördags, och det gick riktigt bra. I Söndags var det vilodag.
I går Måndags blev det ett pass i paddocken och det gick kanon. Likaså idag. Hon börjar bli riktigt duktig, och jag med =)
Tränar på med sitsen, och det går bättre för varje gång.
Provade galoppfattning i fältsits, och den tog hon direkt, så det betyder att jag måste bli bättre i min sits där. Big suprice....
Om några dagar har jag hoppsadeln, det ska bli riktigt spännande. Ska ju börja hoppa lite småhinder då =)
 
Här är några bilder från idag =)
 
 
 
 
 
 
 

Träning 2/5

Tänk vad lätt det kan vara att lösa ett problem ibland. Så lätt så det är pinsamt......
 
Har ju haft problem med att jag tappar framförallt vänster stigbygel. Var ju hos kiropraktorn förra Torsdagen, och då konstaterades att  jag är sned i bäckenet. M drog och knäckte och jag var på återbesök idag. Mycket bättre men fortfarande lite sned.
Idag tränades det sitsträning och jag fick stå i trav och hitta takten, vänster höger vänster höger....sedan sitta ned försiktigt och rida lätt, samma takt, och efter ytterligare en stund sitta ned. Det var JÄTTE svårt.
Då kom Pia med förslaget att vi skulle korta stiglädren. 2 hål kortades.
Och vad hände då?
Jo, allt gick mycket bättre, jag tappade inga stigbyglar, och hittade takten =)
 
Tänk att detta inte slagit mig innan, en sån basic grej?
 
Förutom sitsträning övade vi lite på att vara ställd innåt på fyrkantsspåret, både i skritt och trav. Och så introducerade vi öppna. Gick faktiskt hyfsat.
Sedan till galoppen. Fattningarna sitter ju inte jättebra, men jag tror mycket att det är för att jag inte är riktigt synkad med Udina. Jag är lite för långsam.
Iallafall så galopperade vi på på en volt och fick lite samling där med till slut.
Provade trav på volt sedan lite skänkelvikning ut på spåret och fattning, nja det gick sådär.
 
Det var iallafall ett fantastiskt roligt pass, och när allt blir rätt blir hon riktigt fin och rund =)
Min fina lilla häst <3
 
Inga bilder på oss idag, men lägger ut några på våra andra djur =)
Iris
 
Siri
 
Sniff
 
Pluto
 
Ett gäng hönor och tuppar
 
Och Gustav

ute ritt =)

Följde med Evelyn och Rosmarie ut idag. Det blev en härlig tur runt på småvägar i ca 1 1/2 timma. Ett par riktigt fina galopper blev det med. Det är riktigt roligt att rida ut när man är några stycken, det tycker även Udina som njöt av att gå sist och inte behövde tänka på någonting. 
I morgon är det träning, riktigt roligt =) och paddocken är nysladdad!

udinaochjag.blogg.se

En liten dagbok om mig och min Haflinger Udina.

RSS 2.0