Imponerad, överraskad och glad

Japp, det är vad jag är!
Har ju tittat ganska länge på tränsen på Perfect sit of sweden, tycker att dom verkar väldigt bra, och många skriver att dom gör en otrolig skillnad.
Dom är ju inte riktigt i min prisklass, men tänkte att jag kan ju alltid önska mig ett i julklapp. Kanske är tomten extra snäll i år ;)
Tydligen har JAG varit extrasnäll i år, för vad låg i min julklapp om inte ett Flying change revolution träns!!!
Tack till min fantastiska man!!
 
Nu har jag ridit mitt första pass i det. Har ju läst om alla som lovprisar dessa träns och om den otroliga skillnaden det blir på hästen, men har ju tagit det med en nypa salt. Hur stor skillnad kan ett träns göra liksom.
 
HUR stor som helst!!
Sitter fortfarande i ett litet lyckorus. Hon böjde villigt ner huvudet och jobbade på i en fin form, utan protester. Hon var mjuk och luftig i traven. På ett vanligt tredelat tränsbet som hon i vanliga fall brukar bita tag i och vara ganska okontrollerbar på.
Jag vet, det låter lite för bra för att vara sant, men det ÄR det.
Och då är min omedelbara fråga: Varför i hela fridens namn görs inte alla träns så här? Det är ju ingen raket vetenskap precis. Bara lite annorlunda utformning.
 
Ja, både jag och Udina är supernöjda, och kan verkligen rekomendera dessa träns.
 
Från igår när Evelyn red, innan vi bytte bett.
Nackstycket är jätte brett och utskuret för öronen, och nosgrimman är formad för att inte trycka på kindben och nervutskott.
 
Ha en fortsatt God Jul och ett Gott Nytt År =)
 

Dan före dan före dopparedan....

Lugnet har lagt sig på Mötesbron. Allt är färdigt, bara att invänta självaste julafton =)
Tävlingsdebuten förra helgen gick jättebra. Jag var otroligt nervös hela tiden, helt utan anledning. Udina skötte sig jättebra, hon brydde sig inte om dom andra hästarna alls. Och inne i manegen verkade det som om det var vardag för henne, trotts pyntade hinder, julgran, julmusik och speaker. Ibland är hon en överraskningarnas häst =)
 
Det jag var mest orolig över var ju självaste transporteringen, då hon hoppat över bommen en gång. Det tog ett par minuters övertalning innan hon gick in när vi skulle åka på morgonen, men sen stod hon snällt hela vägen. Trotts ett par minuters stillastående på vägen på grund av bärgning av bil som kört av.
Hon var lite stressad när vi kom fram, så hon fick komma ut direkt. När vi skulle hem var hon inte helt överens, så det tog ett par minuter där med, och det märktes att hon inte var helt tillfreds med att åka igen. Men hon stod som ett ljus hela vägen. Jag tror hon var rätt mentalt trött efter alla intryck. När hon märkte att vi var hemma blev hon mycket glad och gnäggade åt Saga =)
En bra dag alltså, trotts 2 nedslag, men det var inte det som var viktigt =)
Nu ska vi börja köra henne lite mer så det blir lite rutin och en odramatisk grej, inför vårens tävlingar =).
 
Det sista har faktiskt Evelyn ridit henne det mesta, för att dom två synkar lite bättre än jag och Udina. Det syns på båda två att dom tycker det är roligt.
När jag rider känns hon slö och lite motig, men om Evelyn hoppar upp blir det genast lite mer energi.
Vet inte om det är för att jag är lite stelare, eller har lite för mycket vilja, eller en kombination kanske.
Väldigt roligt att se dom två iallafall =)
Jag tar det lite lugnt med ridningen nu, och rider mest ut utan så mycket krav. Försöker hålla det på en rolig nivå för både mig och Udina.
 
Nu är det jul och nyår, då blir det förhoppningsvis lite ridning. Sen den 6/1 åker vi till Sälen för en veckas skidåkning. Det skall bli så roligt. Det är så skönt att bara komma iväg lite grann ibland.
Därefter börjar träningen igen =)
 
(Ps Vårat stall har blivit godkännt av Länsstyrelsen, så nu är det bara att sätta igång =) Ds)
 
 
 
 
 
Ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År =)
 
 
 
 

Tävlingdebut

Japp, imorgon är det dags. Udina och Evelyn skall iväg på hopptävling på stall Tokarp.
Det är ju egentligen deras andra tävling, men den första var ju typ bara hos grannarna, så detta blir ju mer på riktigt.
Jag är SÅ nervös. Inte för själva tävlandet, det tror jag dom klarar galant, men dit körningen...
Udina hoppade ju över bommen första gången vi körde henne. Det var riktigt otäckt, även om hon inte brydde sig det minsta och hoppade ner av sig själv igen.
Vi har ju kört henne några gånger efter det hände och då har allt gått bra, men det sitter ju liksom där ändå.
Ja ja, det kommer gå bra. Vi har ju även panikbommar på denna transporten, det känns tryggt.
Dessutom var hon ju bara tre år när det hände, och nu är hon ju nio, så hon är ju lite lugnare nu och lite mer erfaren.
Värsta tävlingsoutfiten =)
 
Hoppa kan hon, och Evelyn med =)
 
 
Första "tävlingen"
 
 
 
 
 
 
 

Nuuuu.....

är det på gång på riktigt! Det nya stallet =).
I Måndags skickades förprövningen in, och killen som skall gräva har varit här och tittat. Nertagning av träd beräknas påbörjas i mellandagarna.
Känns nästan helt overkligt!
Det kommer bli riktigt bra tror jag. 6 stora boxar varav en extra stor. Stor uppvärmd sadelkammare, uppvärmt spolrum, torkrum för täcken och ett foderrum med uppgång till ett litet loft.
Har tänkt och ritat många olika förslag, och kommit fram till att detta blir ändå bäst. Finns ju givetvis många olika sätt att bygga på, och hade man haft obegränsat med pengar hade det med säkerhet blivit annorlunda.
 
Funderade länge på om det skulle bli lösdrift, eller ett litet stall med lösdrift i ena änden, men jag gillar känslan av att komma in i ett stall och allt pyssel och.... ja, jag tycker helt enkelt mer om stall =). Dessutom behöver Udina rätt kontrollerat intag av mat ;).
 
Det kommer ju då bli ett kallstall med högt i tak, 6 meter upp i nock, och ordentlig ventilation. Det är super viktigt!
Inredningen kommer bli cityboxens Royal wave, låg front.
 
En sak har jag lärt mig av detta, det är inte BARA att bygga stall. Väldigt mycket att tänka på. Brandklasser, ventilationsuträkningar mm mm.
Men roligt är det =)
 
Förhoppningarna är ju att det skall vara klart till hösten, eller det behöver VERKLIGEN bli färdigt till hösten.
 
Anledningen till att det blev ett såpass stort stall är ju då för att vi tänkt hyra ut 4 platser. Detta är ju tänkt att täcka lånet någolunda, men även för att jag tycker det är kul att ha  fler runt mig. Har stått i inackorderings stall tidigare och verkligen gillat gemenskapen.
 
Jag tror och hoppas att detta skall bli riktigt bra=)
 
Här kommer lite bilder.
Inredningen, dock kommer vi välja endast galvad då det blir väldigt fult när färgen skavs bort.
 
Sadelkammare, spolrum, torkrum och foderrum.
 
Över den isolerade delen blir det ett loft för hö.
Jag kommer ju givetvis att dokumentera allt här när vi sätter igång =)
 

Lugnt

Ja det har det varit med ridningen det sista. Udina hade ju först fått någon sträckning så höger galoppen strulade. Och dom senaste dagarna har hon varit hängig och lite snorig. Idag verkade hon dock piggare igen, så hoppas det bara var något tillfälligt. Hon har brunstat med så det kan ju ha något med saken att göra ;).
Vi får hoppas att det inte är något, då hon och Evelyn är anmälda till en clearround hoppning den 15/12.
 
Udina i tävlingsoutfit =)

udinaochjag.blogg.se

En liten dagbok om mig och min Haflinger Udina.

RSS 2.0